Feribottan indikten sonra yaklaşık 32 km yol yaparak Uğurlu Koyu’na geliniyor, uzunca bir kumsalı mevcut. Haliyle fazla kalabalık olmuyor. Gökçeada’da merkeze yakın başka plajlar da olduğundan burası daha sakin oluyor.
Biz feribottan indiğimizde saat 22.00 civarıydı, ilk kez Gökçeada’ya geldiğimiz için Uğurlu Koyunda geceleyen Gezenbilir’den Nermin ve Ferhat Şirin arkadaşlarımızı elimizde navigasyonla bir şekilde bulduk, ancak bu yolu gece alıyorsanız yolun ortasında öylesine durup size bakan keçilere çok dikkat etmelisiniz, zira yollarda hiçbir aydınlatma yok. Bu arada köylerde zaman zaman telefon ve internet çekmediğinden çevrimdışı harita indirip kurmanızı ve onunla gezmenizi tavsiye ederim. Biz maps.me uygulamasını kullandık, sorun yaşamadık.
Gökçeada merkezde bol bol alışveriş yapılabilecek yer mevcut, hatta Migros bile var, size tavsiyem tüm alışverişi sahile inmeden gerçekleştirin, çünkü merkezden uzaklaştıkça bakkal dahi bulmak zorlaşıyor.
Su neredeyse tüm köylerde mevcut, biz hortum bağlayarak sorunsuzca aracımıza alabildik.
Kaldığınız yerde ortalıkta yiyecek bırakmayın, zira başıboş dolaşan keçiler alıp götürebilir.
Dönüş feribotu için en az 2 saat önceden sıraya girmenizi tavsiye ederim, zira belli bir saatten sonra feribot yok, pazartesiye kalmanız mümkün.
Koordinatlar: 40.123503, 25.677902 Google Map Linki için tıklayın
Konaklama, Ücretsiz
Elektrik: Yok
Su: Uğurlu koyunda yok, koya gelmeden bir çok köyde mevcut.
Telefon/3G: Telefon çekiyor, internet hızı düşük.
Market: Yürüyüş mesafesinde yok, araçla Gökçeada merkezde mevcut.
Uğurlu Köyü ve hemen arkasındaki Uğurlu Plajı gerçekten mükemmel bir doğa harikası. Gökçeada’ya geldiğiniz zaman kamp için bir de Marmaros Koyu’nu görmelisiniz.
Marmaros’u duymamiştik, tekrar gelirsek ziyaret etmek isteriz.